Groene Raad

Schothorst is een groene wijk; ‘het groen’ is ook als gespreksonderwerp springlevend.

CONTACT groeneraad@nieuw.nieuw.bewoners033.nl

Groene Raad Schothorst

De Groene Raad Schothorst is een raad van en voor bewoners uit Schothorst. Schothorsters die groen in de buurt ontzettend belangrijk vinden en die als missie hebben iedereen te inspireren om in hun eigen omgeving meer met groen te doen. Doe je mee?

Je kunt bijvoorbeeld met de inrichting van je tuin rekening houden met insecten, en misschien wat planten uitzetten die normaal als onkruid worden bestempeld – hoewel er natuurlijk ook planten zijn die je beslist niet in de tuin wilt! Of samen met buren een stuk openbaar groen gaan beheren.

Op deze pagina vind je een wirwar aan links. Ze hebben één ding met elkaar gemeen. Ze gaan over groen. De één geeft je tips over hoe jij zelfbeheer kunt organiseren, de ander vertelt iets over planten die goed tegen de droogte kunnen, weer een ander verwijst naar gemeentebeleid en een volgende vertelt over de missies van de Groene Raad. Het is nu nog één groene ratjetoe, maar we broeden op een plan om het voor jou zo overzichtelijk neer te zetten. Als je het leuk vindt om daar mee te helpen trouwens… welkom! Mail groeneraad@nieuw.nieuw.bewoners033.nl.

 

Links 

Thema’s Groene Raad

Stappenplan zelfbeheer

Schaduwplanten

Planten die tegen droogte kunnen

Voedselplanten voor bijen

Planten die insecten aantrekken

Geschikte planten voor een Wadi

Beleidsstukken

Groenvisie Amersfoort 2016

Bomenleidraad oktober 2017

Een ander wellicht interessant initiatief:

Voedselkollektief